De fyllda benen tigger bara om att bli uppätna. Bara åsynen av dem får dig att salivera

fyllda

Fyllda kycklingben brukar vanligtvis gå in i ugnen efter att ha gnidits med kryddor. Men det finns ett ännu bättre recept som förvandlar dem till en oemotståndlig rätt.

Fyllda kycklingben är en vanlig gäst på festborden. Det är värt att bjuda in dem till din meny mycket oftare än bara vid speciella tillfällen. Bakom det saftiga och möra köttet döljer sig en utsökt fyllning med svamp, spenat och ost. Dessa ben är oemotståndliga.

Ben fyllda med svamp

Istället för att baka in kryddor igen kan du välja fyllda kycklingben. De är en hit vid familjesammankomster, söndagsluncher och varma middagar.

En krispig skorpa, mört kött och god fyllning är ett beprövat recept på en middag med kycklingben. De omsluts dessutom av en lätt grädd- och tomatsås.

Ingredienser:

  • 700 g trimmade kycklinglår,
  • 6 msk olivolja,
  • 1 msk söt paprikapulver,
  • 2 vitlöksklyftor,
  • 1 msk Herbes de Provence,
  • 1 tesked salt,
  • en halv tesked romkummin,
  • en halv tesked gurkmeja.

Fyllning:

  • 5 msk vegetabilisk olja,
  • 1 lök,
  • 300 g champinjoner,
  • 2 vitlöksklyftor,
  • 150 g färsk spenat,
  • 1 tesked salt,
  • 1/2 tesked peppar,
  • 1/3 tesked muskotnöt,
  • 1 tesked söt paprikapulver,
  • 100 g riven mozzarella.

Till såsen:

  • 200 ml 18-procentig grädde,
  • 40 g tomatpuré.

Metod för beredning:

Steg 1 Täck kycklinglårköttet med folie och krossa med en köttstöt. Köttet ska vara ganska tunt. Folien förhindrar att den stänker och rivs. Du kan köpa färdigt kött eller ta bort benen själv.

Steg 2 Blanda olivolja, paprika, pressad vitlök, herbes de Provence, salt och peppar i en skål. Lägg köttlagren i en ugnsfast form och pensla varje lager med marinaden. Ställ åt sidan i minst 1 timme.

Steg 3: Hacka svampen och löken i små tärningar Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt löken. När de är glaserade tillsätter du svampen och fräser den. Tillsätt de hackade spenatbladen. Tillsätt muskotnöt, paprikapulver, salt och peppar när det har tappat sin volym.

Steg 4 Ta bort hälften av fyllningen från pannan. Häll grädden i den återstående hälften, tillsätt tomatpuré, blanda och koka upp.

Steg 5 Tillsätt den rivna mozzarellaosten till den avsatta fyllningen. Lägg på en köttbit och linda in. Lägg lårrullarna i en ugnsfast form. Ställ in i en förvärmd ugn på 180 grader Celsius i ca 20 minuter.

Steg 6 Häll den heta såsen över de färdiga låren. Servera med potatis, gröt eller ris och din favoritsallad. Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *