En god middag för hela familjen: potatis- och köttpaj – allt knep ligger i den speciella degen

paj

Paj med kött och potatis – en rejäl och utsökt middag. Om du inte vet vad du ska behaga familjen, var noga med att förbereda denna maträtt. Tricket är i den speciella degen på majonnäs.

Ingredienser för paj:

  • Mjöl – 350 g;
  • jäsmedel – 1 msk;
  • majonnäs – 180 g;
  • malet kött – 250 g;
  • potatis – 2 st;
  • lök – 2 st;
  • salt och kryddor – efter smak;
  • äggula för smörjning.

Metod för beredning:

  • I en djup skål häll mjöl, blanda med bakpulver. Lägg till majonnäs. Knippa elastisk deg och lägg den i kylskåpet i 20 minuter.
  • Lägg till finhackade potatis och lök till det malet köttet. Tillsätt salt och kryddor.
  • Smörj bakformen med olja. Separera en tredjedel av degen. Placera den större delen på botten av formen som en bas.
  • Fördela fyllningen jämnt. Lägg ett ”lock” av den resterande degen ovanpå och pensla med uppvispat ägg.
  • Ställ in pajen i en ugn uppvärmd till 180 C i 50 minuter. Bon appetit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *