Paj med kött och potatis – en rejäl och utsökt middag. Om du inte vet vad du ska behaga familjen, var noga med att förbereda denna maträtt. Tricket är i den speciella degen på majonnäs.
Ingredienser för paj:
- Mjöl – 350 g;
- jäsmedel – 1 msk;
- majonnäs – 180 g;
- malet kött – 250 g;
- potatis – 2 st;
- lök – 2 st;
- salt och kryddor – efter smak;
- äggula för smörjning.
Metod för beredning:
- I en djup skål häll mjöl, blanda med bakpulver. Lägg till majonnäs. Knippa elastisk deg och lägg den i kylskåpet i 20 minuter.
- Lägg till finhackade potatis och lök till det malet köttet. Tillsätt salt och kryddor.
- Smörj bakformen med olja. Separera en tredjedel av degen. Placera den större delen på botten av formen som en bas.
- Fördela fyllningen jämnt. Lägg ett ”lock” av den resterande degen ovanpå och pensla med uppvispat ägg.
- Ställ in pajen i en ugn uppvärmd till 180 C i 50 minuter. Bon appetit!