Skär upp potatisarna och stoppa dem i burkar. Någon borde få en medalj för detta patent

potatis

Potatis är en grönsak som behöver förvaras på ett visst sätt för att hålla längre. Det finns många sätt att göra detta på, men alla är inte alltid effektiva. Ett kommer säkert att överraska dig på ett positivt sätt.

Vad händer om vi förvarar potatis på fel sätt?

När man förvarar potatis hemma är det viktigt att lägga dem på rätt plats så att deras goda skick varar så länge som möjligt. Vi köper ofta sådana grönsaker i stora mängder, vilket innebär att vi inte äter dem alla på en gång utan sparar dem till senare. Om så är fallet är det värt att känna till sätt att njuta av läckra potatisar så länge som möjligt. Annars kommer de att förstöras snabbt och då får vi inte äta dem, eftersom det kommer att påverka vår hälsa mycket negativt.

Hur förvarar man potatis på rätt sätt?

Hur förvarar man potatis? Det finns många sätt. Först och främst är det bättre att inte förvara dem i kylen. Då kommer våra grönsaker att förlora många av sina egenskaper. Det är dock sant att det är bäst att förvara dem på en sval och mörk plats. Om du har ett skafferi är det ett bra val.

Det är också en bra idé att välja en plats med god ventilation och att sluta förvara potatis i plastpåsar, eftersom dessa kan hålla kvar fukt och leda till att våra grönsaker ruttnar.

Förvara potatis i burkar

Ett annat bra sätt att förlänga potatisens livslängd är att lägga den i burkar. Hela processen är mycket enkel.

  • Först skalar vi våra potatisar och lägger dem i en skål med kallt vatten. Tvätta dem sedan noggrant.
  • Nästa steg är att skära potatisen i små bitar och lägga dem i kallt vatten igen. Låt potatisen ligga i kallt vatten i 20 minuter. Efter denna tid sköljer du dem igen i vattnet.
  • Töm sedan potatisen och lägg den i en separat skål och tillsätt salt. Blanda allt ordentligt.
  • I nästa steg lägger vi grönsakerna i burkarna och skruvar försiktigt på locken.
  • Därefter lägger vi burkarna med potatisen i en tryckkokare, häller i en liter kallt vatten och värmer upp vår enhet till 100-120 grader. Vi kan naturligtvis göra detta i en vanlig kruka. Vi lagar allt i 40 minuter.
  • Efter denna tid tar vi bort burkarna från potten och lägger dem åt sidan för att svalna. Ställ dem sedan på en mörk plats. Potatis som tillagas på detta sätt bör värmas upp i 10 minuter före konsumtion, du kan till exempel steka dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *