Vintergatans cheesecake kommer att imponera på dina gäster. Den är som en skyskrapa bland cheesecakes

cheesecake

Milky Way cheesecake är den perfekta desserten för alla som älskar sötsaker. Den krämiga curdfyllningen toppad med chokladmousse och krispiga hallon kommer att imponera på alla dina gäster.

Desserter inspirerade av ikoniska sötsaker väcker alltid stort intresse och sätter fart på gästernas fantasi. I det här receptet kom inspirationen från den ikoniska chokladkakan Milky Way, som kombinerar söt choklad med vanilj- och karamellfyllning. Om du inte har någon aning om vad du ska baka till dina nära och kära är den här cheesecaken den perfekta lösningen.

Milky Way-cheesecake med chokladmousse

Varför äta en liten chokladkaka när du kan baka en hel kakburk? Milky Way cheesecake på kakbotten är den perfekta tårtan för speciella tillfällen eller bara en söt stund att glömma till eftermiddagskaffet.

Milky Way-cheesecakebottnarna är kakor som malts till en fin pasta. När de kombineras med smör blir de till en fast, lite krispig massa. Cheesecaken har två lager – ett ostlager med kondenserad mjölk och ett chokladlager med en mousse-liknande konsistens. För att tillföra lite fräschör fanns det även plats för hallon.

Ingredienser:

Botten:

  • 200 g havrekakor med sesamfrön,
  • 70 g smält smör.

Cheesecake:

  • 1 kg cheesecake,
  • 200 ml kondenserad mjölk,
  • 80 g mjölkpulver,
  • 100 ml 30% grädde,
  • 5 ägg,
  • 2 msk potatismjöl
  • 80 g socker,
  • 300 g hallon.

Mousse:

  • 8 milky way-stänger,
  • 100 ml 30-procentig grädde,
  • 400 ml 30-procentig grädde,
  • 1 grädde fix,
  • 6 matskedar florsocker.

Dekorationsgrädde:

  • 100 ml 36-procentig grädde,
  • 5 matskedar florsocker,
  • 1 grädde fix,
  • 2 milky way-stänger.

Metod för beredning:

Steg 1 Finfördela kexen i en matberedare. Tillsätt smör och blanda. Bred ut blandningen på botten av en kakform med en diameter på ca 18 cm. Tryck till så att det blir en fast cheesecakebotten.

Steg 2: Lägg cheesecakekrämen i en skål och blanda den med sockret, tillsätt gradvis äggen och den kondenserade mjölken. Tillsätt sedan grädden, potatismjölet, mjölkpulvret och blanda allt. Häll upp i en form.

Steg 3 Ordna hallonen ovanpå cheesecake-blandningen. Du kan också byta ut dem mot blåbär, björnbär eller jordgubbar. Ställ in i en ugn som förvärmts till 175 grader Celsius i 20 minuter. Sänk sedan temperaturen till 120 grader och grädda i ytterligare 90 minuter.

Steg 4 Gå vidare till att förbereda chokladmoussen. Häll Milky Way-kakorna över grädden, värm upp och mixa.

Steg 5 Vispa grädden till hårt skum tillsammans med florsockret. Tillsätt chokladkaksblandningen gradvis och blanda hela tiden. Häll den färdiga blandningen över den avsvalnade cheesecaken.

Steg 6 Dekorera med grädden som vispats med florsocker och gräddfix och med chokladbitarna. Ställ in den färdiga cheesecaken i kylen i några timmar, eller helst över natten. Njut av den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *