Skivad ser den ut som en mango, men smakar mycket bättre. Stödjer hjärtat och hjälper till att gå ner i vikt

vikt

Världen har blivit en global by och det har sina för- och nackdelar. En klar fördel med detta fenomen är att produkter når oss som knappast någon hade hört talas om för 20 år sedan. En av dessa är pepinomelonen, en frukt som kommer från andra sidan jorden och som har massor av näringsmässiga egenskaper.

Pepinomelonen, även känd som melonpäron eller söt gurka, är en exotisk frukt från Sydamerika. Den är särskilt populär i Peru, Colombia och Chile. Den kännetecknas av sin runda eller ovala form och har ett tunt skal i gul eller grön färg. När den mognar framträder lila ränder på skalet. Fruktköttet är saftigt och gult och smaken påminner om mango, men med inslag av vanilj och honung. När det gäller konsistensen påminner den mer om konsistensen hos en färsk gurka.

Näringsvärden för pepinomelonen

Det är värt att börja med det faktum att pepinomelonen är låg i kalorier och består av 97 procent vatten, vilket gör den till en idealisk frukt för dem som går ner i vikt. Dessutom är den rik på vitamin C, som ökar immuniteten och förbättrar hudens utseende, och innehåller också vitamin A, K och B-vitaminer. Pepinomelonen innehåller också antioxidanter som neutraliserar fria radikaler, som är ansvariga för inflammation och åldrandeprocessen. Den saknar inte heller mineraler i form av kalium och magnesium, som stöder hjärthälsan genom att reglera blodtrycket. Söt gurka är också en källa till kostfiber, som hjälper matsmältningen, ger en känsla av mättnad och påskyndar ämnesomsättningen.

Hur äter man pepinomelon?

Version 1.0.0

Pepinomelonen är en mångsidig frukt som kan ätas på många olika sätt. I sin råa form är den ett bra mellanmål och är inte svår att tillaga. Allt du behöver göra är att tvätta den, dela den på mitten, ta bort kärnorna och skalet (de är ätliga men lite bittra) och skära den i kuber eller strimlor. Som ett tips skulle jag vilja tillägga att den smakar bäst kyld. Naturligtvis kan den också användas i sallader, som topping på desserter eller till och med i torra rätter. Den passar bra ihop med smakerna från grillat kött och från ostar. Den smakar intressant som bas i en sås eller salsa. Du kan också konsumera den i flytande form, t.ex. i en smoothie eller cocktail. Jag råkar ha ett recept på detta:

Recept på smoothie med pepinomelon

Ingredienser:

  • 1 pepinomelon,
  • 1 glas frysta bär (t.ex. jordgubbar, blåbär, hallon),
  • 1 banan,
  • 1 kopp mandelmjölk,
  • 1 msk honung,
  • saft av 1 lime,
  • handfull is.

Förberedelse:

  1. Tvätta och skala pepinomelonen, skär den i små bitar och lägg åt sidan.
  2. Lägg den hackade pepinomelonen, den frysta frukten, bananen, mandelmjölken, honungen och limejuicen i mixern.
  3. Mixa på hög hastighet tills du får en slät, krämig konsistens.
  4. Tillsätt en handfull is och mixa igen tills isen är ordentligt krossad och blandad i smoothien.
  5. Smaka på smoothien och bedöm dess sötma. Tillsätt mer honung om det behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *