Jag blandar 4 ingredienser och har en utsökt dessert på en minut. Hela saken är inte ens 300 kalorier

dessert

Ju närmare våren vi kommer, desto oftare väljer jag lättare desserter. Och även om jag är ett stort fan av den klassiska cheesecaken, väljer jag nu dietversionen. Den här typen av bakverk har varit mycket populär i min familj, men det är också lätt att göra en miniversion.

Klassiska desserter är utsökta, men de innehåller mycket kalorier. Det bästa exemplet är de som regerar på karnevalen, dvs. munkar eller faworki. De är definitivt inte gynnsamma för en viktminskningsdiet. Det betyder dock inte att vi inte kan njuta av något sött när vi kämpar för att gå ner i vikt.

Den här efterrätten innehåller få kalorier

En efterrätt som verkligen inte förstör en reduktionsdiet är skyrnik. Den kallas ofta för en fit cheesecake, och den förtjänar verkligen det namnet. Det behövs varken fett eller socker för att tillaga den. Den är baserad på den välkända isländska yoghurten gjord på komjölk, eller skyr.

Vilka är fördelarna med skyr?

Skyr är rik på komplett protein och är en kalorifattig produkt. Tack vare dessa egenskaper rekommenderas den ofta som ett snabbt mellanmål, särskilt för personer som är oroliga för sin vikt. Den kan också användas som bas för desserter som påminner om klassisk cheesecake. En sådan dessert är skyrnik, som är extremt lätt att göra. Allt du behöver göra är faktiskt att blanda ingredienserna. Därför är den perfekt när du plötsligt blir sugen på något sött. Den är klar på en halvtimme och du behöver inte ens sätta på ugnen, eftersom du också kan baka den i airfryer.

Skyrnik för en portion

Ingredienser:

  • 1 skyr med naturell yoghurt (150 g),
  • 1 ägg,
  • 15 g vanilj- eller gräddpudding,
  • xylitol eller socker efter smak (tillval),
  • frukt att servera, t.ex. blåbär.

Tillagningsmetod:

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  2. Fortsätt vispa men använd nu lägsta hastighet och tillsätt skyr och pudding. Du kan söta blandningen efter smak.
  3. Häll blandningen i en liten bakform.
  4. Grädda skyrniken i 25 minuter på 170 grader Celsius.
  5. Servera med färsk frukt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *