Idag ska vi dela med oss av ett recept på kanelbullar som bara kräver ett fåtal ingredienser. Överraska dig själv med ett perfekt trick för att göra resultatet mycket gott och praktiskt.
Minuto Neuquén kommer att visa dig hur du enkelt kan göra detta recept och överraska dig med dess otroliga smak.
I den här Minuto Neuquén-artikeln kommer vi att ge dig den enklaste steg-för-steg-proceduren för att göra kanelrullar som kommer att vara perfekta att njuta av vid frukost och snacks. Notera, gör dem och njut av denna välsmakande och svampiga delikatess med mate, kaffe, te eller vad du gillar mest.
Kanelbullar är en av de mest oemotståndliga söta förberedelserna som finns.
Du kommer att behöva:
För svampen:
- 30 g färsk jäst
- 100 g 0000 mjöl
- 120 ml mjölk
Till degen:
- 200 g potatismos (ca 2 små potatisar)
- 120 ml mjölk
- 70 g smör
- 5 g fint salt
- 120 g socker
- 400 g mjöl 0000
- 1 ägg
- Skal av 1 citron
Till fyllningen
- 160 g mascarpone-socker (eller någon annan typ av socker)
- 10 g kanelpulver
- 100 g smör
Till glasyren:
- 200 g florsocker
- 60 cc gräddfil
- 60 g smör
- Mandelessens och vaniljessens efter smak.
Potatisen ger en annorlunda touch till det här receptet.
Steg för steg:
- Blanda jäst, mjöl och mjölk till en sockerkaka. Låt stå tills den har fördubblats i volym.
- Koka potatisen, ta bort skalen och blanda dem med smör, socker, mjölk och salt på värmen tills allt är väl blandat.
- Blanda svampen med potatisblandningen och tillsätt resten av degingredienserna. Knåda till en smidig konsistens och låt jäsa till dubbel storlek.
- Rulla ut degen till en rektangel, bred på socker-, kanel- och smörfyllningen, rulla ut och skär i portionsbitar.
- Lägg rullarna på ett bakplåtspapper och låt dem jäsa till dubbel storlek igen.
- Baka i en förvärmd ugn på 180 °C i 20 minuter eller tills de är gyllenbruna på ytan.
- Tillred glasyren genom att blanda alla ingredienser till en slät massa. Häll över de nygräddade rullarna.